mandamiinach

Direktlänk till inlägg 15 juli 2012

Direction to love / Kapitel 15

Av Amanda och Nelly - 15 juli 2012 21:40

“Kan vi inte baka något? Vi bakar något!” sa Niall och jag fnissade.

”Som vad?” ”Jag vet inte, chokladkaka?” svarade han med en axelryckning. Louis reste sig upp och sprang ut i köket med ett långt ”Jaaaaa!”.

”Harry!” ropade han därifrån. ”Du är bäst på matlagning här, kom hit din krulltott!”

”Hur kommer det sig att du är bäst på att laga mat här men inte har lagat någonting till mig?” frågade jag och såg allvarligt på Harry.

”Kommer Louis!” svarade han och försökte ignorera min blick. Alla andra reste sig upp och gick ut i köket vi också. Niall log stort och började ta fram grejer som mjöl och kakao. Jag satte mig på bordet och såg på medan jag dinglade med benen.

”När kommer vi få träffa Danielle igen då, Liam?” frågade jag och han log.

”Så snart som möjligt” svarade han lyckligt och jag log. Vi hade kommit tillbaka till London för typ fyra timmar sen och nu var vi i Nialls, Liams och Zayns lägenhet. Den var riktigt mysig faktiskt. Deras städare hade varit här för första gången när vi var i New York och deras lägenhet var väldigt fin när man faktiskt såg alla möbler och dem inte var täckta av grejer. Okej, jag överdriver men ändå.

Louis tog ett decilitermått som han fyllde med mjöl medan Zayn slog upp en kokbok.

”Lou, vi har inte receptet ännu” sa han och Louis gjorde en ledsen min. Jag log och följde dem med blicken. Zayn slog upp registret där han sökte med blicken ett tag innan han slog upp en sida. ”Här”

Dem började läsa hur dem skulle göra men efter ett tag lämnade dem över sakerna till Harry.

”Men vad ska ni göra då?” frågade han och killarna tog ett steg bak.

”Vi står för ätandet” svarade Liam och jag skrattade högt. Han log mot mig och Harry hällde i olika saker i en skål.

”Det där ser inte ens ut som kaksmet” påpekade Niall och Harry såg upp på honom med en varnande blick.


*

”Jag går till Lexi, killar” sa jag och dem nickade.

”Du kan lämna Lux här” försäkrade Harry när han såg hur jag fundersamt kollade mot Louis rum där Lux låg och sov. Vi ville inte att hon skulle vakna, så dörren var stängd och hon låg på Louis säng som stod längst in. ”Ring om det är något”

”Såklart” log jag och gick fram till Harry. Han drog ner mig i sitt knä och jag fnissade.

”Klockan är halv tio, jag är inte bekväm med att du går ute såhär sent” viskade han och jag log.

”Det är lugnt, Lexi bor tio minuter här ifrån” svarade jag och kysste hans kind.

”Lova att ringa om något händer”

”Det har jag ju redan lovat” svarade jag och han log.

”Det räcker inte” han smekte min rygg och jag reste mig upp.

”Bye guys!” jag vinkade och alla sa hejdå innan jag drog på mina skor och min jacka. Jag gick ut ur lägenheten och tog trapporna ner till lobbyn. Ute var det mörkt och kylan slog emot mig såfort jag tog ett steg ut. Jag gick så snabbt jag kunde för att komma fram så snabbt som möjligt medan jag hela tiden såg mig omkring. Jag hade en konstig känsla av att jag var iakttagen, men gatorna var tomma. Harrys ord vägrade lämna mitt huvud. Jag är inte bekväm med att du går ute såhär sent.

Längre fram hördes några killar skratta och jag gick till andra sidan vägen, rädd som jag är. Man hörde dem väldigt högt och deras röster ekade mellan husväggarna. När jag såg dem på andra sidan vägen snabbade jag på stegen, medan dem gick långsammare.

”Hej där älskling!” ropade ena och alla andra skrattade. Jag sneglade på dem och rös av obehag.

”Vill du följa med?”

Jag ignorerade dem och gick ännu lite snabbare; om jag fortsatte såhär skulle jag springa fram inom en minut. ”Hallå! Ignorera mig inte, darling!”

Jag svalde medan jag tog upp mobilen för att verka upptagen. Som pricken över i:et började det regna och jag suckade. Killarnas röster suddades långsamt ut och jag började springa för att hinna till Lexi innan jag blev blöt.


Lexi’s Perspektiv:

Jag hade poppat popcorn, fixat en film, ställt fram dricka och köpt tidningar – jag hade inte träffat Abby på tre veckor och jag tänkte inte låta oss ha tråkigt. Fast det är sällan vi har tråkigt tillsammans. Det knackade på dörren och jag öppnade den med ett stort leende. Utanför stod Abby genomblöt och skakade.

”Hej” stammade hon och log svagt.

”Gumman, du är ju genom blöt! Kom in!” jag tog ett steg bak och släppte in henne. ”Vill du låna kläder?”

”Tack” hon log och jag gick med henne till mitt rum. ”Vart är dina föräldrar?” ”Dem är inte tillåtna att vara hemma just nu, så jag vet inte vart dem är” svarade jag och Abby flinade. ”Hur mår Lux då?” ”Bra tror jag, men om det fortsätter såhär kommer hon vara döv snart” ”Vad menar du?!” utbrast jag och gav Abby en tröja och ett par mjukisar.

”Killarnas fans beter sig som att dem brinner såfort hon kommer. Jag borde ge henne hörselskydd” ”Stackars henne” jag gjorde en min och Ab log snett.

”Hon är glad ändå”

”Hur vet du det? Pratar hon?” skojade jag och Abby skrattade medan hon bytte om till kläderna jag gett henne. Hon var lika smal som hon varit innan hon blev gravid. Nästan läskigt smal är hon.  ”Du, hur ont gör det egentligen att föda?” frågade jag när vi gick mot soffan.

”Har vi inte pratat om det ett par gånger nu?” suckade hon och jag satte mig ner.

”Jag fattar inte att du klarade av det”

”När det väl är igång har man liksom inget val” svarade hon och jag gjorde en min.

”Jag har hört att man har många självmordstankar när man föder, är det sant?” ”Inte direkt självmordstankar, men jag ville bara försvinna ett tag” svarade hon och jag höll upp tidningarna och filmerna.

”Vilken?” ”...Tidningarna” sa hon efter ett tag och jag nickade.

”Bra val” vi började bläddra i dem medan vi ibland fällde kommentarer. ”Abby Styles” provade jag och Abby såg upp på mig.

”Sa du något?” ”Nej, det var inget” svarade jag och log snett. ”Du, har du och Harry pratat om att förlova er?”

”Nej, jag är sjutton Lexi..” konstaterade hon och jag såg på henne.

”Men Miley Cyrus har förlovat sig” ”Men hon är också två år äldre än mig” sa Abby och jag nickade.

”Men du och Harry passar jätte bra tillsammans”

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Amanda och Nelly - 26 augusti 2012 10:48

Hejhej! Förlåt för att jag inte har bloggat men vi har inget internet. Så jag hoppas att ni inte slutat läsa, för jag älskar er!!!!!!!!!! Oc...

Av Amanda och Nelly - 12 augusti 2012 23:02

Hejhej! Idag var jag ute på stan med Smilla (en av mina kompisar) och Lisa (en i Maymays klass). Det var superkul. Sen ''träffade'' vi Patrick (han i min klass), Melvin (eller nåt sånt), Ebba och Klara. Melvin, Ebba och Klara går på Ladubackskolan....

Av Amanda och Nelly - 11 augusti 2012 17:38

Okej! Jag gillar inte den här novellen så speciellt mycket. Så jag hoppar fram till näst sista dan. _____________________________________________________________________ - Hej då gumman! Ropade mamma. Svarade jag tyst tillbaka. - Ami! Ropade Elin ...

Av Amanda och Nelly - 11 augusti 2012 13:07

hej! Nu sitter jag hä och har löss, det är sååå jobbigt men vi ska tvätta bort dom dumma små lusarna nu så hej då!!!!(:( ...

Av Amanda och Nelly - 11 augusti 2012 12:50

He hej! Nelly här igen! Jag vet vad min novell skulle kunna heta.... den kanske kan heta det magiska huset:)!! om ni har något bettere förslag så kan ni skriva det i kommentar eller en fråga!! skriv också om ni tycker att min novell låter bra??!!!!:)...

Presentation


Hejhej!
Jag är en tjej på 10 år och älskar att blogga. Jag skriver noveller och bloggar om min vardag. 😍

Omröstning

tycker ni att den här bloggen är bra??!!
 Nej, den är dålig!!!
 Nja, den är inte bra och inte dålig!!
 Ja, den är super bra!!
 den är så bra att jag vill vara med i den!!

Kategorier

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Länkar

Arkiv

Chattruta

Hur mycket är klocksn?

Fråga mig nåt! :)


Ovido - Quiz & Flashcards